Skip links

Gizlilik & Kişisel Veri Politikası

Bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikası, FinMaks tarafından toplanan, saklanan, işlenen, paylaşılan ve aktarılan kişisel veriler hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. FinMaks web sitesini ziyaret eden, herhangi bir FinMaks hizmetini kullanan (örneğin FinMaks aracılığıyla banka hareketlerini görüntüleyen) tüm gerçek kişiler bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikasının kapsamındadır.

Bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikası, FinMaks tarafından toplanan, saklanan, işlenen, paylaşılan ve aktarılan kişisel veriler hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. FinMaks web sitesini ziyaret eden, herhangi bir FinMaks hizmetini kullanan (örneğin FinMaks aracılığıyla banka hareketlerini görüntüleyen) tüm gerçek kişiler bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikasının kapsamındadır.
Gizlilik & Kişisel Veri Politikası boyunca FinMaks’dan bahsedilirken “biz”, “şirketimiz” gibi ifadeler kullanılabilir. FinMaks şirketlenin resmi unvanı ve iletişim bilgisi bu politikanın sonunda yer almaktadır.
“Kişisel veri”, “kişisel bilgi” ve “bilgileriniz” ifadeleri birbiri yerine geçecek şekilde kullanılmaktadır ve kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilgili tüm bilgileri kapsamaktadır (örneğin isim, e-posta adresi, doğum tarihi, kimlik numarası).
Müşterilerimiz ve son kullanıcılar için kişisel verilerin önemli olduğunun bilincindeyiz ve FinMaks bünyesindeki herkesin bu politikaya uyum sağlaması, kişisel verilerinizin güvenliğinin her halde sağlanması için gereken tüm çabayı göstereceğiz.
Bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikasının amacı:
• Elde ettiğimiz verileri kullanma amacımızı ve şeklimizi mümkün olan en açık ve anlaşılır biçimde açıklamak;
• Sizin izninizle hangi bilgileri elde ettiğimizi ve bu bilgilerin hangi amaçlarla ve nasıl işlendiği açıklamak;
• Bu bilgilerin hangi amaç ve yöntemlerle üçüncü kişilere aktarıldığı konusunda bilgi vermek;
• Kişisel verilerinizle ilgili yasal haklarınız konusunda sizi aydınlatmak;
• Haklarınızı ve mahremiyetinizi koruma konusundaki sorumluluğumuzu açıklamaktır.
Bu politika yalnızca FinMaks ürün ve hizmetlerinin kullanımı bakımından geçerlidir. FinMaks’a ait olmayan tüm web sitesi ve ortamlarda, ilgili kişi veya kurumun gizlilik politikası ve kuralları geçerli olacaktır.
FinMaks tarafından işlenen kişisel verilerinizin türleri hangi hizmetlerden, nasıl faydalandığınıza göre değişebilir.

2. FinMaks Tarafından Toplanan Kişisel Veriler
Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, ya da hizmetlerimizi kullandığınızda sizin hakkınızda çeşitli kişisel veriler toplarız.
Web sitemize girdiğinizde, FinMaks aracılığıyla bir banka hesaplarını görüntülemeye başladığınızda, ya da FinMaks’a kaydolup bir kullanıcı açtığımızda; talep ettiğiniz hizmetleri etkili ve güvenli bir biçimde sunmak için gereken bilgileri toplarız. Bu bilgiler aşağıdakileri içerebilir:
• Kişisel bilgileriniz (örneğin isminiz, adresiniz, e-posta adresiniz,).
• FinMaks hizmetlerinden yararlanan bir müşterimiz olmak istemeniz halinde, iş yerinizin türünü ve kimliğini belirlemeye yarayan bilgiler, iletişim bilgileri, işletmeye ilişkin tanıtıcı ve açıklayıcı bilgi ve belgeler, FinMaks ürün ve hizmetlerini kullanımınıza ilişkin kayıtlar (IP adresi, sunucu bilgileri, vs.) elde edilecektir. Bu bilgilerin bir kısmı veya tamamı kişisel veriler içerebilir ve firma olarak, bu kişisel verileri paylaşmaya yetkili olduğunuzu garanti etmeniz gerekir.
• FinMaks tarafından sunulan opsiyonel hizmetlerden faydalanmanız, ya da FinMaks ile iletişime geçmeniz gibi durumlarda bize sunduğunuz ek bilgiler FinMaks tarafından toplanmaktadır.
• Çerezler (cookie), işaretçiler ve diğer takip mekanizmaları üzerinden elde edilen bilgiler (örneğin cihazınıza, coğrafi konumunuza ve kullanımınıza ilişkin detaylar). Hizmetlerimizi sunmak ve ilgi alanınıza dönük pazarlama faaliyetleri için kullandığımız çerezler ve diğer takip teknolojilerinin kullanımı hakkında daha detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki 4. Bölümü okuyunuz.

3. Kişisel Verilerin FinMaks Tarafından Kullanımı ve Hukuki Dayanaklar
Elimizdeki kişisel verileri, Türkiye ve Avrupa Birliği’ndeki yasal düzenlemelerin izin verdiği çeşitli amaçlar için kullanırız. Kişisel verilerinizi kullanma amaçlarımız aşağıda örneklerle açıklanmıştır. Bu kişisel verileri işlerken dayandığımız hukuka uygunluk kriterleri; sözleşme çerçevesindeki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, meşru menfaatlerimiz ve hukuki yükümlülüklerimiz olabilir.
• Portalimizi ve hizmetlerimizi size sunabilmek:
Banka hesap hareketlerinizi ve bakiyelerinizi gösterebilmek, bunlarla ilgili size detaylı bilgiler, analizler sunabilmek için kişisel bilgilerinizi kullanmamız gerekir.
• Hizmetlerimizi iyileştirmek ve işletmeniz için gerekliliklerimizi yönetebilmek:
Portalimizin ve hizmetlerimizin kullanımını gözetleyip, kullanıma ilişkin verileri analiz ederek performansımızı artırırız.
• Gerekli olduğunda sizinle iletişime geçmek:
Uygulama kullanımu ve yeniliklerimiz hakkında sizleri bilgilendirmek için iletişim bilgilerinizi kullanırız. Ayrıca uygulama hesabınızla ilgili bir sorun ortaya çıktığında, konu hakkında size ulaşıp sorunu çözmek için de iletişim bilgilerinizi kullanabiliriz. Sizinle FinMaks adına iletişime geçenler doğrudan Finmaks çalışanları olabileceği gibi, hizmet aldığımız farklı iş ortaklarımız da olabilir, ki bu durumda kişisel verilerinizin bu iş ortaklarıyla paylaşılması gerekir.
• Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek veya uyuşmazlıkları çözmek:
Faaliyet gösterdiğimiz yerlerdeki bazı düzenlemeler bilgilerinizi belli şekillerde kullanmamızı ve saklamamızı zorunlu kılabilir. Banka hesap bilgileri sağlayıcısı olarak bankalardan topladığımız tüm bilgilerin kayıtlarını veri saklama yükümlülüklerimizi yerine getirmekle yükümlüyüz.

Bilgilerinizi rıza gösterdiğinizi diğer amaçlar için de kullanabiliriz. Örneğin size pazarlama iletileri göndermek, sizden geribildirim almak gibi diğer işleme faaliyetleri için rızanızı alabiliriz. Böyle durumlarda verdiğiniz rızayı her zaman geri alabilirsiniz, bunun için belgenin sonunda yer alan iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz. Bize ulaşırken sizi tanımamıza yarayacak bilgileri de mesajınıza eklemeniz gerekir. Rızanızı geri alma bildiriminiz geleceğe dönük olarak etkili olur, bu yüzden de geçmişte rızanıza dayanarak gerçekleştirdiğimiz işlemeler hukuka aykırı hale gelmez, ancak bildiriminizi aldıktan sonra ilgili bilgileri işlemeye son veririz.

4. Çerezlerin ve Diğer Takip Teknolojilerinin Kullanımı
FinMaks web sitesinin ve hizmetlerinin kullanımı sırasında, internet servis sağlayıcınızın adı, IP adresleri ve gezindiğiniz sayfalar gibi, erişim verileri toplanır. Bu bilgiler FinMaks’ın tabi olduğu ve web sitesine giren web sitesinin alt yapısının sağlanması, istatistiki incelemeler yapılması ve FinMaks ile ilgili tanıtımların daha doğru hedeflere yönlendirilmesi amacıyla kullanılabilir. Ayrıca, kullanımınıza ilişkin bilgiler toplamak ve bu bilgileri portal fonksiyonlarını sağlama, portal altyapısını yönetme ve pazarlama amaçlarıyla kullanmak üzere FinMaks veya diğer hizmet sağlayıcılara ait çerezler (küçük boyutlu dosyalar) ve işaretçiler kullanılır.

Bu site Google Inc. (“Google”) tarafından sağlanan bir web analiz hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, web sitesi sahibinin, kullanıcıların siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmesine yardımcı olmak ve Google’ın da hizmetlerini sürdürmesini sağlamak amacıyla “çerezler” ve diğer kimlik tanımlayıcıları kullanmaktadır. Web sitesini kullanımınızla ilgili üretilen bilgiler (IP adresiniz de dahil olmak üzere) Google’ın farklı ülkelerde bulunabilen sunucularına iletilecek ve buralarda Google tarafından işlenecektir. Google bu bilgileri web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi sahipleri için web sitesi aktivitesi hakkında raporlar oluşturmak ve web sitesi aktivitesi ve internet kullanımı ile ilgili başka hizmetler sağlamak (örneğin kullanıcı kategorileri oluşturmak) amacıyla kullanacaktır. Google bu bilgileri yasal zorunluluklar ya da üçüncü şahısların bu bilgileri Google adına işlemesi durumlarında üçüncü şahıslara iletebilir. Google Analytics hakkında daha detaylı bilgi almak için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://www.google.com/policies/privacy/partners/ Google Analytics Hizmetleri için bilgilerinizin kullanılmasını istemiyorsanız, şu linkte yer alan talimatları izleyerek Google Analytics kapsamının dışına çıkmayı talep edebilirsiniz: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

5. Kişisel Verilerin Saklanması ve Silinmesi
FinMaks’ın kişisel verilerinizi kimliğinizin belirlenmesine imkan verecek şekilde saklayacağı süre yasal yükümlülüklerimizin ve işletmenizin gerekliliklerinin karşılanması için gereken en kısa süredir.
Kişisel verilerinizin saklanacağı süre sona erdiğinde, kişisel verilerinizi verilerinizin güvenliğini sağlamayı amaçlayan şirket içi prosedürlerimiz uyarınca silerek veya anonim hale getirerek sizinle ilişkilendirilememesini sağlarız.
Hesabınızı kapattığınızda veya kişisel verilerinizin silinmesini talep ettiğinizde, bu verilerden yasal düzenlemelere göre hesabınızı kapatsanız bile tutmak zorunda olduğumuz veya silme talebinizi reddettiğimiz veriler dışında kalanları siler veya anonim hale getiririz.
Kullandığımız çerezlerin belli geçerlilik süreleri vardır ve bu süre boyunca web sitemizi ya da hizmetlerimizi kullanmazsanız kendiliğinden devre dışı kalırlar ve saklanan veriler silinir. Ayrıca bu çerezleri internet tarayıcınızın ayarlarını kullanarak da silebilirsiniz.

6. Kişisel Verilerin Üçüncü Kişilere Aktarımı
Hizmetlerimizi sunarken kimi zaman aşağıda açıklanan amaçlarla kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşırız.
Gerekli durumlarda başka şirketlerin hizmetlerinden faydalanırız ve bunlardan bazılarıyla kişisel verilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Örneğin, hesap hareketlerinizin ERP’nize aktarımlarında (ilgili iş ortaklarımıza aktararak ERP entegrasyonunuzun gerçekleştirilmesini sağlarız.
Kolluk kuvvetleri ve diğer yetkili kurumlar bizden kişisel verilerinizi talep edebilirler. Bu bilgileri yalnızca yasal olarak zorunlu olduğumuz durumlarda ya da bir suçun önlenmesi veya araştırılması için gerekli olduğunu düşündüğümüzde paylaşırız.
Verilerinizi diğer işletmesel amaçlar için de üçüncü kişilerle paylaşmamız gerekebilir. Bu işletmesel amaçlar şirket denetimlerini, kurumsal yönetimi ve hukuki haklarımızı kullanmak gibi çeşitli faaliyetleri kapsar. Bu paylaşımları yaparken de her zaman yasal düzenlemelere uygun hareket ederiz.

7. Üçüncü Ülkelere Kişisel Veri Aktarımı
Bilgi teknolojisi altyapımızın tamamı Türkiye’de yer alır ve bu yüzden, Türkiye dışında bir ülkeden portalimize erişmeniz ya da hizmetlerimizi kullanmanız durumunda kişisel verileriniz Türkiye’ye aktarılacaktır. Bu aktarım kişisel verilerinizin güvenliğini sağlayan yasal bir çerçevede gerçekleşir.
8. Sizin Tercihleriniz
Gizliliğinize ilişkin konularda bazı tercihlerde bulunabilirsiniz. FinMaks tarafından talep edilen kişisel verilerinizi vermeyi her zaman reddedebilirsiniz. Ancak, vermeyi reddettiğiniz bilgilerin hizmetlerimizi sunabilmemiz için zorunlu olduğu durumlarda, hizmetlerimizden faydalanamazsınız.
4. Bölüm’de açıkladığımız gibi, hizmetlerimizi daha iyi sunabilmek için çerezlerden de faydalanırız. Bu çerezleri reddetmek için internet tarayıcınızın ayarlarını kullanabilirsiniz, ancak bu çerezleri reddetmeniz halinde portalimizi ve hizmetlerimizi kullanamayabilirsiniz.
Elimizde bulunan kişisel verilerinizin bir kısmını FinMaks portal uygulamasına giriş yaptıktan sonra ayarlar bölümünde görebilirsiniz. Bunlar veya bunların dışında kalan kişisel verileriniz üzerinde sahip olduğunuz hakları kullanmak isterseniz, belgenin sonunda yer alan iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Zaman zaman sizinle iletişime geçeriz. Bu iletişim pazarlama amaçlı veya tarafı olduğunuz işlemlere ilişkin olabilir. Pazarlamayla ilgili tüm iletileri almayı reddedebilirsiniz, bunun için size gönderilen iletilerin en alt kısmında yer alan talimatları takip edebilirsiniz. Yapılan işlemlere ilişkin bilgilendirme mesajlarını almayı reddedemezsiniz, ancak bunların gönderildiği yöntem ve adresleri değiştirmeniz mümkün olabilir.
9. Haklarınız
Yasal düzenlemeler doğrultusunda aşağıda belirtilen haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz:
(a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenen kişisel verileri, kişisel verilerin edinildiği kaynakları, yurtiçinde ve yurtdışında aktarıldığı üçüncü kişileri, verilerin saklandığı süre veya sürenin belirlenmesinde kullanılan kıstasları öğrenme;
(b) Kişisel verilerinize erişerek, kendi sağladığı kişisel verilerin, yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makinece okunur bir formatta kendisine verilmesini veya başka bir veri sorumlusuna aktarılmasını talep etme,
(c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
(d) Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme veya kısıtlanmasını talep etme,
(e) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
(f) İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
(g) Düzeltme ve silme gibi işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,
(h) İşlenen verilerin otomatik sistemler aracılığıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhte bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
(i) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
Yukarıda belirtilen kişisel verilerinize ilişkin haklarınızı belgenin sonundaki iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşarak kullanabilirsiniz. Bu başvuruyu yaparken sizi tanıyabilmemiz için, kayıt olurken ya da hizmetlerimizden yararlanırken verdiğiniz bilgilerinizi tam olarak belirtmeniz ve resmi bir kimliğin kopyasını eklemeniz gerekir.

10. Kişisel Verilerin Korunması
FinMaks tarafından elde edilen tüm kişisel veriler, sektörde kabul görmüş makul güvenlik şartlarına tabi olarak iletilmekte ve saklanmaktadır. Kişisel bilgilerinizi korumak için tüm makul önlemleri alsak da, şifrenizin ve hesap bilgilerinizin güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.
11. Diğer Bilgiler
Hizmetlerimiz ve portalimiz çocukların (yasal olarak yetişkin olmayan tüm kişilerin) kullanımına yönelik değildir. Çocuklardan ve hukuki olarak hizmetlerimizden yararlanamayacak kişilerden kişisel veri toplamayız. Bir çocuğa ait kişisel verileri elde ettiğimizi anladığımızda, bu veriyi saklamamız yasal olarak zorunlu değilse derhal sileriz. Bir hata ya da ihmal sonucu bir çocuğa ait kişisel verileri elde ettiğimizi düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bize hemen ulaşın.
Bu gizlilik politikasında değişiklikler yapabiliriz. Yapılan değişiklikler yeni gizlilik politikasının geçerli olmak üzere yayınlandığı tarihten itibaren etkili olacaktır.
Kullanıcılar ve müşterilerimiz muhtemel güncellemeleri takip etmek ve işlem yaptıkları, ya da kendileriyle işlem yapan kişilerin bilgilerini FinMaks’a aktarmadan önce bu kişileri FinMaks’ın veri işleme faaliyetlerinden ve bu gizlilik politikasından haberdar etmekle yükümlüdür.

12. İletişim Bilgileri
Şirket Unvanı: FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş.
MERSİS Numarası: 0772111251900001
Adres: Teknopark İstanbul 2C Blok Ofis:2012 Pendik/İstanbul
E-Posta: info@finmaks.com
Telefon: +9 0 850 532 54 89

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Rıza Metni


Şirketimiz FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş. (“FinMaks” veya “Şirket”), kullanıcılara ilişkin kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında “veri sorumlusu” sıfatına sahip olup işbu Aydınlatma ve Rıza Metni ile söz konusu Kanun uyarınca kullanıcıların FinMaks tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması ve aşağıda 3. maddede belirtilen durumlar için açık rızalarının temini hedeflenmektedir.

1. Aydınlatma Metni’nin Amacı ve Şirketimizin Veri Sorumlusu Konumu:
Şirketimiz FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş. (“FinMaks” veya “Şirket”), kullanıcılara ilişkin kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında “veri sorumlusu” sıfatına sahip olup işbu Aydınlatma ve Rıza Metni ile söz konusu Kanun uyarınca kullanıcıların FinMaks tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması ve aşağıda 3. maddede belirtilen durumlar için açık rızalarının temini hedeflenmektedir.

2. Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin İşlenme Amacı:
Kullanıcılara ait kişisel veriler, FinMaks tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, FinMaks tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, FinMaks’ın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, FinMaks’ın ve FinMaks ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile FinMaks’ın sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dahil olmak üzere Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde işlenmektedir.

3. Kullanıcıların Açık Rızası Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları:
Kanun’un 5/2 ile 6/3 maddesinde yer alan kişisel veri işleme şartlarının karşılanamadığı aşağıdaki durumlar için FinMaks tarafından kişisel verilerin işlenebilmesi için kullanıcıların açık rızasının alınması gerekmektedir.

Bu kapsamda kullanıcıların kişisel verileri; kullanıcılara yönelik kampanyaların oluşturulması, çapraz satış yapılması, hedef kitle belirlenmesi, Kullanıcı hareketlerinin takip edilerek kullanıcı deneyimini arttırıcı faaliyetlerin yürütülmesi ve FinMaks’a ait internet sitesi, portal işleyişinin geliştirilmesi ve Kullanıcı ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi, doğrudan ve doğrudan olmayan pazarlama, kişiye özel pazarlama ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kişiye özel segmentasyon, hedefleme, yeniden hedefleme, analiz ve şirket içi raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi, pazar araştırmaları, kullanıcı memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve icrası ile kullanıcı ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla dahil olmak üzere FinMaks’ın hizmetlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, FinMaks’ın sunduğu hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve icrası kapsamında Kullanıcı’nın vereceği onayı doğrultusunda işlenebilecek, üçüncü şahıslara aktarılabilecek ve işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen taraflarla paylaşılabilecektir.

4. Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin Aktarımı:
Kullanıcılara ait kişisel veriler, FinMaks tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, FinMaks tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, FinMaks’ın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, FinMaks’ın ve FinMaks ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile FinMaks’ın sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dahil olmak üzere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Şirket yetkilileri, , iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, hissedarlarımız, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

5. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi:
Kişisel veriler, kullanıcılardan elektronik ortamda veya FinMaks’ın talebi halinde fiziksel olarak toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

6. Kişisel Veri Sahibi Olarak Kullanıcıların Hakları:
Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri; (i) kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, (ii) kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, (iii) kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, (iv) yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, (v) kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (vi) Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (vii) işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve (viii) kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından https://www.finmaks.com/gizlilik-politikasi adresinde yer alan FinMaks Gizlilik Politikası’nda belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. FinMaks, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. FinMaks’ın taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden makul bir ücret talep etme hakkı saklıdır.

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş. olarak kişisel verilerin korunmasını önemsemekteyiz. İşbu Aydınlatma Metni ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında söz konusu kişilerin FinMaks tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması hedeflenmektedir.

Veri Sorumlusu: FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş. (“FinMaks”)

İletişim Bilgileri:
Şirket Unvanı: FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş.
MERSİS Numarası: 0772111251900001
Adres: Teknopark İstanbul 2C Blok Ofis:2012 Pendik/İstanbul
E-Posta: info@finmaks.com
Telefon: +9 0 850 532 54 89

FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş. (“FinMaks” veya “Şirket”) olarak kişisel verilerin korunmasını önemsemekteyiz. İşbu Aydınlatma Metni ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında söz konusu kişilerin FinMaks tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması hedeflenmektedir.

Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Kullanıcılara (müşterilerimiz veya internet sitemizin ziyaretçileri) ait kişisel veriler;

-Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak
-Doğru ve güncel olarak
-İşlenme amaçları ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak
-Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmektedir.

FinMaks olarak Kullanıcılara ait kişisel verileri Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

i.FinMaks tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi,
ii.FinMaks tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,
iii.FinMaks’ın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası,
iv. FinMaks’ın ve Finmaks ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini,
v.FinMaks’ın sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası

Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin Aktarımı

Kullanıcılara ait kişisel veriler yukarıda belirtilen amaçlar dahilinde, Kanun’un 8. ve 9. maddelerine ve yürürlükte olan mevzuata uygun olarak Şirket yetkilileri, yurt içinde veya yurt dışında mukim iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, hissedarlarımız, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kullanıcılara ait kişisel veriler elektronik ortamda veya FinMaks’ın talebi halinde fiziksel olarak toplanmaktadır. Kişisel veriler, Kanun’un 5. ve 6. Maddelerine uygun olarak işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Veri Sahibi Olarak Kullanıcıların Hakları

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahibi olan Kullanıcılar;

i.Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
ii.Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
iii.Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
iv.Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
v.Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
vi.Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
vii.İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme
viii.Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kişisel veri sahibi olarak haklarınızı, işbu Aydınlatma Metni’nde yer alan iletişim bilgileri üzerinden yazılı olarak bize ulaşarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulunun belirleyeceği diğer yöntemlerle kullanabilirsiniz. Bu başvuruyu yaparken sizi tanıyabilmemiz için, kayıt olurken ya da hizmetlerimizden yararlanırken verdiğiniz bilgilerinizi tam olarak belirtmeniz ve resmi bir kimliğin kopyasını eklemeniz gerekmektedir.

FinMaks, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. FinMaks’ın taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden makul bir ücret talep etme hakkı saklıdır.

Ticari İletişim Rıza Metni

FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sunulacak her türlü ürün ve hizmetlere ilişkin olarak, benimle olan bağlantının devamının sağlanması amacıyla tarafıma kısa mesaj (SMS), görüntülü ve sesli mesaj (MMS), elektronik posta, mektup, telefon, çağrı merkezi, otomatik arama ve benzeri her türlü elektronik iletişim aracı ile Ticari Elektronik İleti gönderilmesini, benimle iletişime geçilmesini kabul ediyorum.

FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sunulacak her türlü ürün ve hizmetlere ilişkin olarak, bizzat kendisi ve/veya hizmet sağlayıcıları tarafından; her türlü reklam, kampanya, indirim, hediye, çekiliş, promosyonlara ilişkin reklam, tanıtım ve bilgilendirme, ihtiyaçlarıma özel fırsatlar geliştirilmesi, benimle olan bağlantının devamının sağlanması, müşteri memnuniyeti araştırmaları, anket çalışmaları, tanıtım, kutlama, temenni, onay alma ve pazarlama çalışmaları, amaçlarıyla tarafıma kısa mesaj (SMS), görüntülü ve sesli mesaj (MMS), elektronik posta, mektup, telefon, çağrı merkezi, otomatik arama ve benzeri her türlü elektronik iletişim aracı ile Ticari Elektronik İleti gönderilmesini, benimle iletişime geçilmesini kabul ediyorum.
FinMaks Finansal Teknolojiler A.Ş.
MERSİS Numarası: 0772111251900001
Adres: Teknopark İstanbul 2C Blok Ofis:2012 Pendik/İstanbul
E-Posta: info@finmaks.com
Telefon: +9 0 850 532 54 89

Müşteri Bilgi Güvenliği Farkındalığı

Müşterilerimizin işlemlerine ilişkin gizliliğin korunması ve bilgi güvenliğinin sağlanması öncelikli prensiplerimiz arasında yer almaktadır. Güvenlik politikalarımızda belirtildiği üzere; FinMaks, veri işleme faaliyetlerini yürütürken uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik her türlü teknik ve idari tedbiri almaktadır.

FinMaks Bilgilerinizi Nasıl Korur?

Müşterilerimizin işlemlerine ilişkin gizliliğin korunması ve bilgi güvenliğinin sağlanması öncelikli prensiplerimiz arasında yer almaktadır. Güvenlik politikalarımızda belirtildiği üzere; FinMaks, veri işleme faaliyetlerini yürütürken uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik her türlü teknik ve idari tedbiri almaktadır.

Güvenliği için aşağıdaki 6 önemli kurala dikkat ediniz.

1. Kimlik bilgilerinizin, şifrelerinizin veya diğer dizli bilgilerinizin üçüncü şahısların eline geçmiş olabileceğinden şüpheleniyorsanız destek hattı üzerinden ivedilikle bu durumu bize bildiriniz.
2. Karşı tarafın kimliğinden emin olmadığınız telefon görüşmeleri veya elektronik yazışmalarda kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız.
3. FinMaks portal işlemleriniz için güvenli ve güncel bir tarayıcı kullanınız.
4. Anti-virüs ve Anti-spyware programı kullanınız. FinMaks portal işlemleriniz için kullandığınız bilgisayarınızda güncel bir anti-virüs programı yüklü olduğundan emin olunuz. Anti virüs programları zararlı yazılımlara karşı bilgisayarınızı korumaktadır.
5. Güvenlik zafiyetlerine karşı bilgisayarınızı korumak için işletim sisteminizi güncel tutmalısınız. Lütfen bu güncellenmeleri düzenli olarak yapmaya özen gösteriniz.
6. E-postaları açmadan önce güvenilirliğini kontrol ediniz. Tanımadığınız kişilerden gelen (özellikle ilişiğinde dosya bulunan) şüpheli e-postaları açmayınız. FinMaks e-posta veya telefon üzerinden hiçbir koşulda müşteri numarası veya müşteri şifresi gibi hassas bilgiler talep etmez, sormaz. FinMaks’dan gelmiş gibi görünen, size kullanıcı kodu, parola, kredi kartı ya da banka kartı numarası soran ya da kişisel bilgilerinizi güncellemenizi isteyen e-postaları asla dikkate almayınız.

FinMaks iletişim adresleri:

FinMaks operasyonel faaliyetler için yalnızca size aşağıdaki kanallar üzerinden hizmet vermektedir.
FinMaks Destek Hattı: +90 850 532 54 89
Destek Hattı Çalışma Saatleri:
Hafta İçi: 09:00-18:00
FinMaks destek e-posta adresi: destek@finmaks.com

Güvenliğiniz için bilmeniz gerekenler:

FinMaks, Platform’a ait web yönetim arayüzü için müşteri’ye erişim sağlayacaktır.

Müşteri, parolayı gizli tutmakla, yetkisiz şahıslara ifşa etmemekle ve parolanın tahsis amacı haricinde başkaca amaçlar için kullanılmasını önlemekle yükümlüdür.

Müşteri, sistemin veya bir yönetim hesabının kanıtlanabilir bir şekilde yetkisiz olarak kötü amaçlı kullanımından veya yönetim hesabına yetkisiz erişimden kendi kusuru ölçüsünde sorumlu olacaktır.